SEDIC. Redissenyant el que som per renovar el que fem

La Societat Espanyola de Documentació i Informació Científica (SEDIC) és la principal associació espanyola de professionals especialitzats en gestió de la informació i de la documentació.

SOBRE SEDIC

SEDIC és l'associació de professionals especialitzats en la gestió de la informació i la documentació (arxivers, bibliotecaris, documentalistes, gestors d'informació, gestors de contingut, bibliòmetres, content curators, analistes de dades i altres professionals relacionats) més nombrosa i important d'Espanya. A SEDIC s'hi pot trobar un entorn col·laboratiu i d'aprenentatge que reuneix tota mena d'especialistes del sector.

MISSIÓ DE SEDIC

La Societat Espanyola de Documentació i Informació Científica (SEDIC) té com a missió promoure i enfortir professionals capaços de crear sinèrgies amb la societat i de contribuir així al seu benestar i a la creació de valor.

SEDIC ha estat, des dels seus inicis el 1975, una associació líder en la representació de professionals de la informació i la documentació: arxivers, bibliotecaris, documentalistes, gestors d'informació, gestors de contingut, bibliòmetres, content curators i altres professionals relacionats amb la gestió documental.

Esdevenir l'agrupació més nombrosa i diversa de professionals especialitzats en gestió documental ha convertit SEDIC en un entorn de col·laboració que va més enllà d'un col·legi professional. Aquesta configuració polièdrica ha impactat en la serva forma de fer, caracteritzada per una visió aperturista sobre una professió en constant evolució que es nodreix de múltiples perfils professionals, amb multitud de necessitats i inquietuds diferents, i amb trajectòries formatives i experiències laborals molt diverses.

La seva posició de lideratge en el sector també s’explica per la qualitat dels seus programes de formació. SEDIC ofereix formació permanent especialitzada, cursos gratuïts, cursos per a oposicions a biblioteques i per a oposicions en arxius, cursos de formació a mida per a empreses i per a tot tipus de professionals de la informació. La formació de SEDIC està adreçada tant als perfils més consolidats dins la professió (arxivers, bibliotecaris, documentalistes i gestors d'informació), com a tots els nous perfils professionals que van emergint en el nostre panorama professional, com són el bibliòmetre, el content curator, el científic o l'analista de dades, i l'expert en arxiu electrònic, entre molts d'altres.

SEDIC inclou en el seu programa formatiu un alt component d'innovació amb la posada en marxa cada any de 10 cursos de formació totalment nous. Això ha permès que l'associació sigui pionera en la formació especialitzada sobre catalogació en RDA, catalogació en format MARC 21 o ISBD, en gestió documental amb Alfresco i gestió d'arxius amb ATOM. S'han ofert també cursos sobre propietat intel·lectual per a professionals de la informació, màrqueting de continguts, web semàntica, documentació a biobancs, digitalització de documents, gestors bibliogràfics, Open Refine o Bibliometria, sense oblidar-ne continguts més clàssics, però igual d'importants per al professional, com Paleografia o llibre antic.

El foment de l'ocupació en biblioteques, arxius i unitats d'informació és una altra de les línies estratègiques principals de SEDIC, i per això treballa específicament en la difusió d'ofertes d'ocupació exclusives per als seus associats. SEDIC posa a l’abast dels seus socis un ampli ventall de serveis i activitats que any rere any es van ampliant: visites a centres d'interès, jornades, esdeveniments i networking per a professionals en arxius i biblioteques, programa de mentoring, i elaboració de diverses publicacions científiques, divulgatives i professionals, com el Clip o els documents de treball, en són només uns exemples.

VISIÓ DE SEDIC

La nostra visió consisteix a generar un espai organitzatiu d'avantguarda, eficaç, adaptable, sostenible i centrat en els reptes de la professió, i fer-ho sota 6 principis orientadors:

 1. Transversalitat
 2. Equilibri
 3. Identitat i diversitat
 4. Creativitat
 5. Memòria i innovació
 6. Paper connector entre professionals

VALORS DE SEDIC

A SEDIC ens guiem per una sèrie de valors i principis ètics que constitueixen la pedra angular de la nostra activitat:

 1. Compromís
 2. Orientació a l'assoliment
 3. Professionalitat
 4. Innovació
 5. Equip
 6. Participació

Col·laboren amb SEDIC

Baratz
Digibis
DYANIX
Logo MCD
BNE
Logo Banco Sabadell
Asociación de Archiveros de Andalucía

SEDIC

C/ Rodríguez San Pedro 2. Oficina 606. 28015 Madrid

+34 639 186 570

sedic@sedic.es